In deze blog vind je vijf stappen die jij kan nemen om jouw doel realiteit te maken. Elk doel begint vaak met een intrinsieke motivatie. Dit is een motivatie die vanuit jou komt, omdat jij iets wilt doen en niet omdat het moet.

1. Maak je doel SMART

We weten vaak dat het moet, maar we doen het nooit helemaal goed tot in de puntjes. Het SMART maken van je doelen zorgt ervoor dat jij precies weet hoe jouw doel eruit ziet. Het is een onwijs krachtige tool om ervoor te zorgen dat jij effectief aan de slag kan gaan met jouw brandende verlangen.

Op vele websites staat hoe jij een doel SMART kan maken, daarom besteden we er nu geen aandacht aan. Wil je graag dat wij samen, jouw doel SMART maken? Stuur dan een e-mail.

 

2. Zoek een rolmodel die jouw doel al heeft behaald

Zodra jij je doel weet is het handig om een rolmodel te zoeken. Door de stappen te kopiƫren van diegene, hoef jij niet meer de fouten te maken die hij/zij heeft gemaakt. Het is nog beter om in contact te komen met deze persoon om zo nog effectiever en efficiƫnter Actie te ondernemen.

 

3. Start met het nemen van Actie

Actie, Actie, Actie en nog eens… ACTIE. Door te doen gaat er iets gebeuren. Door te doen groei je, maar bij groeien hoort ook groeipijn (anders groei je niet). Er gaan dingen goed, maar er komen ook tegenslagen (lees: uitdagingen). Zonder wrijving geen glans.

 

4. Reflecteer je Acties richting jouw doel

Door te kijken wat jou wel en niet brengt bij je doel, weet je waar je mee door moet gaan of wat je kan laten vallen. Is het je doel om influencer te worden, maar ben je te veel tijd kwijt en energie kwijt aan het regelen van je boekhouding? Stop ermee en focus je op wat bijvoorbeeld wel energie of geld oplevert. Door dingen te doen waar je goed in bent zal je een stuk productiever zijn en daarom meer resultaat boeken.

5. Stel bij en neem opnieuw Actie

Ben je tevreden met je Acties en resultaten? Ga door! Je bent goed bezig. Wijk je af van je doel? Wees flexibel en pak het juiste pad weer op. Zoals je hierboven hebt gelezen komen er hoe dan ook uitdagingen die je aan zal (moeten) gaan.

blueprint 5 stappenplan doelen

Blueprint 5 stappenplan

Laat via Instagram weten wat jouw doel is. Wij zijn erg benieuwd.