Alpha’s en leiderschap. 

Serotonine is de alchemistische leiderschap en Alpha’s stof. De reden dat het zo heet is een historische reden, een hele simpele historische reden. We hadden een zeer praktisch probleem toen ons dier, de homosapien aan het ontwikkelen was. We leefde in community’s van ongeveer 100-150 mensen. Met een zeer praktisch probleem, als we honger hadden en iemand eten terug bracht. Haasten we er allemaal naar toe om het te eten.

Als jij gelukkig genoeg gestemd bent om gebouwd te zijn als een rugbyspeler, zou jij je ellebogen gebruiken om je weg naar voren te banen. Als jij de artistieke persoon van de family bent krijg jij de elleboog in het gezicht. NIET een goed systeem om de commune levend te houden en zeker niet een goed systeem voor coöperatie. Want herinner, de waarde van groepsleven betekent: Als ik jou vertrouw en jij mij, ik in slaap kan vallen in de avond. Er op kan vertrouwen dat jij mij op gevaar zou waarschuwen. Als ik jou niet vertrouw, kan ik niet slapen in de avond. 

Serotonine is de alchemistische leiderschap en Alpha's stof.Click To Tweet

Het is hetzelfde in onze bedrijven, als we elkaar vertrouwen zullen we onze rug laten tonen. Zullen we risico lopen, progressie boeken en de dingen doen die de richting van de wereld veranderen. Als je niet vertrouwt kan je dat niet doen. Er zit waarde in groepswerken en in groepen leven. Waarde in het worden van volwassenen

Wanneer jij een elleboog in je gezicht hebt gehad in de namiddag, is de kans groot dat je de persoon die jou de elleboog heeft gegeven in de namiddag, niet zal wakker maken als er gevaar dreigt. NIET een goed systeem.

hiërarchische systemen voor Alpha’s en leiderschap. 

Zo zijn we geëvolueerd in hiërarchische wezens. We zijn elkaar constant aan het beoordelen en veroordelen, we zijn onszelf constant aan het ordenen. Wie is de Alpha, wie is de dominante. Wie is de meer dominante persoonlijkheid of getalenteerde in de ruimte. In de oertijd was het misschien fysieke spieren, in de creatieve industrie is het misschien talent en in het leger is het misschien moed. Er is geen standaard waarmee we Alpha’s beoordelen. Het is relatief voor de industrie waar het in is. Het is ook relatief voor ons, als je ooit iemand hebt ontmoet en je was nerveus toen je die persoon ontmoet, ben je niet de Alpha. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je iemand ontmoet en je kan voelen dat ze nerveus zijn je te ontmoeten, dan ben jij de Alpha. 

We zijn dus constant aan het oordelen en beoordelen wie de Alpha is. Wat we doen wanneer we iemand de Alpha beoordelen, doen we een stap terug en laten we de Alpha eerst eten. Alpha’s krijgen eerste keuzen van eten en voortplanting. GOED systeem. De Alpha krijgt als eerste te eten, de rest krijgt misschien niet het beste stuk maar krijgen uiteindelijk wel te eten. Plus geen elleboog in het gezicht. GOED systeem. We zullen de Alpha later met plezier alarmeren voor gevaar. 

Dit is dan ook waarom we constant proberen om onze status te verhogen, want er zitten voordelen aan om de Alpha te zijn. mensen doen dingen voor ons, stappen terug, bieden gunsten aan en tot de dag van vandaag vinden we het prima om speciale behandelingen te geven aan onze Alpha’s. (O.a. aan artiesten en atleten.)

We stappen graag opzij en laten de Alpha’s eerst kiezen, het is goed om de koning te zijn, er zitten voordelen aan om de Alpha te zijn. Je krijgt speciale behandelingen, mensen tonen je liefde en respect. Het boost je serotonine, je loopt er zelfverzekerd door rond, het boost je zelfverzekerdheid, het is geweldig. 

De prijs voor Alpha’s en Leiders.

Het komt met een prijs, de groep is niet stom, het geeft niks weg voor niks. Leiderschap en Alpha komt met een prijs. De groep verwacht dat als gevaar ons bedreigt, dat de persoon die echt sterker is, beter gevoed is en de persoon die wemelt van de serotonine. Die echt een hoger zelfvertrouwen heeft dan de rest van de groep. Wij verwachten dat die naar het gevaar toe zal rennen om ons te beschermen. Dit is wat het betekent om een leider te zijn, de prijs van leiderschap is eigenbelang. Als jij niet bereid bent om je voordelen op te geven wanneer dit nodig is, verdien je het niet om promotie te maken. Je bent misschien een autoriteit maar je bent niet een leider. Leiderschap komt met een prijs. Het is niet dat je minder werk krijgt te doen als een leider, je moet meer werk doen en het meer werk dat je moet doen is jezelf in risico brengen om te zorgen voor andere. Dat is wat de definitie van leiderschap is.